Agnebäcken vill visa på en framtid inom förskolan


Att ge en positiv bild av yrket och förbereda unga för ett framtida arbetsliv. Det är två anledningar till att ta emot praoelever till verksamheten. På Agnebäckens förskola i Landvetter ser man det som en samhällsplikt och jobbar aktivt med bra introduktion och utbildade handledare för eleverna.


- Vi har ett ansvar att hjälpas åt att ta emot elever och det berikar oss även som verksamhet. Att vi har utbildade handledare här bland personalen är dessutom ett bra verktyg i bemötandet och gör alla trygga, förklarar Lotta Lundqvist, rektor på Agnebäckens förskola i Landvetter.

Visa på en framtida arbetsplats

Hon är mån om att eleverna får en positiv upplevelse av sin praoperiod och att arbetsuppgifterna är genomtänkta. Mest handlar det om praktiska moment och uppgifter, såsom att hjälpa till vid måltider och i tambursituationer, men de kan också få prova att hålla i en aktivitet med en liten grupp barn, där handledaren alltid finns i närheten.

- Det är viktigt att vi har tänkt igenom rimliga arbetsuppgifter så att eleverna vet vad de ska få göra. Jag vill att de ska få med sig att det här är en rolig och viktig arbetsplats och att förskollärare eller barnskötare kan bli ett framtida yrkesval.

Praktikplatsen.se underlättar arbetet

Förskolan erbjuder praktikplatser, feriepraktik och tar emot personer som behöver språkträning. För att underlätta arbetet använder Lotta praktikplatsen.se. Där kommer information om allt som behöver göras via mejl.

- Det är enkelt att hålla ordning på allt som ska göras och jag behöver inte hålla all information i huvudet. Det är också väldigt smidigt att göra praktikintyget digitalt med den som står som handledare, det går väldigt snabbt.

 

Lotta Lundqvist
Rektor på Agnebäckens förskola, Landvetter


07 apr, 2021

Så lyckas ni med ert digitala studiebesök

09 okt, 2020

Elever om sina praoupplevelser

Elever i Partille berättar om sina upplevelser och ger tips om prao till elever, skolor och företag.

27 jan, 2020

Volvo Cars öppnade upp praon för fler elever

Pontus Berger
Volvo Car Corporation

praktikplatsen.se samarbetar med: