Möt två av hälso- och sjukvårdens viktiga yrken under ett digitalt pass. Intensivvårdssjuksköterskan Nina har i över ett års tid stått i frontlinjen i kampen mot Covid-19. Skötaren Cecilia arbetar med människor som mår mycket dåligt psykiskt. Under passet kan du ställa frågor och höra dem berätta om sina jobb.

Västra Götalandsregionen bjuder in skolklasser i åk 8 och åk 9 till ett digitalt pass där eleverna får veta mer om yrkena sjuksköterska (inriktning intensivvård) och undersköterska (inriktning psykiatri) – två viktiga och spännande yrken inom hälso- och sjukvården.    

Under passet kommer det ges möjlighet till interaktivitet och att ställa frågor till de medverkande.

Välkomna! Anmälan 
Målgrupp: Årskurs 8 och 9
Plats: Digitalt pass (studiebesök) som sänds live, via Teams. Länk meddelas senare efter anmälan.
Datum: 17 maj 2021
Tid: 13.00-15:00

Anmälan till 17 maj 2021

Det är du som lärare som anmäler klassen via länken. Det digitala studiebesöket kommer genomföras oavsett om eleverna befinner sig i klassrummet eller hemma vid distansstudier. Ingen förberedelse behövs.

Observera att det är begränsat antal deltagare.

Innehållet passar inom studie- och yrkesvägledning, samhällskunskap och NO. Deltagandet är kostnadsfritt. 

Lektionsmaterial
Västra Götalandsregionen har även tagit fram lektionsmaterial för lärare och studie- och yrkesvägledare. Det är tio lektioner om yrken inom hälso- och sjukvården. Lektionerna är kopplade till läroplanen och kursplaner i samhällskunskap, biologi, matematik, hem- och konsumentkunskap, idrott och hälsa samt engelska. Här hittar du lektionsmaterialet

 

Kontakt på Göteborgsregionen 
Emma Theiland-Nilsson

 

praktikplatsen.se samarbetar med: