Boråsregionen

Boråsregionen är en delregion i Västra Götaland med åtta kommuner (Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda) samlade i ett kommunalförbund – Sjuhärads kommunalförbund. Sex av dessa kommuner har valt att under två år testa praktikplatsen.se.se inom vård- och omsorgsverksamheterna för studerande på ungdomsgymnasierna och vuxenutbildningen. En kommun testar även praktikplatsen.se för att samordna praoplatserna för eleverna i årskurs 8 och 9. Det innebär att personal och studerande för apl, LIA och praoverksamhet är engagerade i projektarbetet.

Boråsregionen har skapat samverkanstrukturer för att implementera verktyget på bästa sätt hos alla parter. Arbetet leds av en regional samordnare och två lokala processledare som alla även arbetar med Vård- och omsorgscollege. Praktikplatsen.se omfattar därmed studerande och arbetsplatser i kommunerna samt Närhälsan och Södra Älvsborgs sjukhus.

Läs mer om Boråsregionen

Kontakta oss

Är du elev eller student och har frågor kring din prao eller praktik? Kontakta praktiksamordnare på din skola/utbildningsanordnare.

För kontakt och support för prao i Borås 

För kontakt och support för apl inom gymnasium och kommunal vuxenutbildning i Mark, Ulricehamn, Svenljunga och Tranemo 

För kontakt och support för apl och LIA inom gymnasium, YH-utbildningar och kommunal vuxenutbildning i Bollebygd och Borås 

För kontakt med regionsansvarig  
verksamhetsärenden från arbetsgivare inom SÄS samt primärvården för apl och LIA 

 

Erbjud plats

Några av våra arbetsgivare

praktikplatsen.se samarbetar med: