Region Skåne

Region Skåne

 

Gör skillnad. På riktigt.
Välkommen som student hos Region Skåne.

Hos oss bidrar du till att göra skillnad för andra människor varje dag. Region Skåne ger dig trygghet, utvecklingsmöjligheter och karriärvägar.

Vi har över 150 olika yrken och våra verksamheter finns i hela Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

 

Region Skåne är en stor organisation med drygt 36 000 medarbetare. Varje år tar vi emot 2500 nya studenter och elever. Att du väljer att praktisera i någon av Region Skånes olika verksamheter är oerhört värdefullt för oss. Du ger oss nya perspektiv och tankar. Vi ger dig en inblick i vår verklighet och chansen att bli morgondagens medarbetare.

Vi vill att du ska känna dig trygg inför och under din praktik. Under Hej Student har vi därför samlat svar på allt från hur du bemöter olika patienter och undviker att sprida smittor till hur du kan tänka i olika situationer som kan uppstå. Där hittar du också mer information om Region Skåne och inblick i hur det är att jobba hos oss genom några av våra medarbetare.

Region Skåne samverkar med Vård- och omsorgscollege Skåne och en stor mängd utbildningsanordnare och lärosäten i och kring Skåne, både för gymnasieskolor och vuxenutbildningar (APL), Yrkeshögskolor (LIA) och lärosäten (VFU, VIL).

 

Region Skåne ansvarar för vård och hälsa, kollektivtrafik, utveckling av näringsliv, kultur, infrastruktur, samhällsplanering och miljö- och klimatfrågor i Skåne.

 

 Mer om Region Skåne

 

Kontakta oss

Om du är elev/student och önskar praktik inom Region Skåne, kontakta praktikansvarig på din utbildning.

För kontakt och support

praktikplatsen.se samarbetar med: