Prao arbetgivare

Elevernas prao-tips till arbetsgivare

Hur kan arbetsgivare förbereda sig för att göra praoperioden så lyckad som möjligt, för både arbetsplatsen och eleverna? Här kan du ta del av elevernas egna tips, riktade till arbetsgivare som ska ta emot praoelever.

Elevernas tips till arbetsgivare

  • Det är viktigt att ta hand om mig som praoelev.
  • Lägg lite tid på att planera inför mina praodagar. Vilka personer jag kan jobba med och vilka uppgifter jag kan få genomföra. Ta också fram övrig relevant information som kan vara bra att känna till.
  • Var tydlig med vad som förväntas av mig. Gå igenom uppgifter och förväntningar tillsammans med mig på introduktionen den första dagen.
  • Berätta gärna om de första uppgifterna kanske inte är så svåra. Förklara att det kommer lite svårare och kanske roligare uppgifter efter hand, när vi ser att det fungerar.
  • Om jag gör något som är fel, ta upp detta på ett respektfullt sätt med mig.
  • Berätta för mig hur prao är användbart i framtiden då jag söker jobb.
  • Beröm gärna för mig om jag gör något som är bra.
Rulla till toppen