Prao praktik arbetsgivare

Praoguiden Arbetsliv – interaktivt material kring prao

Göteborgsregionen (GR) har i omgångar tagit fram stödmaterial som ska hjälpa elever, skolor och arbetsliv i arbetet med prao. Nu har ett helt nytt material tagits fram, Praoguiden, vars syfte är att förbereda arbetsgivare inför, under och efter prao. 

Praoguiden Arbetsliv riktar sig till dig som jobbar på en arbetsplats där ni vill komma igång med prao och ta emot praoelever. Det riktar sig även till arbetsplatser som redan tar emot elever och som vill ha vägledning och ny inspiration. 

Praoguiden är ett interaktivt, digitalt material som på ett lättillgängligt sätt ska öka kunskapen om prao. Det finns ett material till elever, ett till pedagoger och ett till arbetslivet, säger Lena Sjöstrand, projektledare på Göteborgsregionen (GR). 

Vägledning och inspiration  

I materialet ingår fakta om prao och anledningar till att arbetsgivare kan vinna på att ta emot praoelever. Där finns också material till stöd för hela praoveckan, med förslag på aktiviteter och tips för den som ska organisera mottagandet av eleverna. 

Om Praoguiderna

Praoguiden är ett digitalt stödmaterial som på ett lättillgängligt sätt ska öka kunskapen om prao. Guiden, som tagits fram av Göteborgsregionen (GR), syftar till att förbereda elever, lärare och arbetslivet både inför, under och efter praoperioden. Det finns olika versioner som riktar sig till olika målgrupper. En till elever, en till pedagoger och en till arbetslivet
Rulla till toppen